Fijn een paar weekjes op de camping met vakantie? Dan hoort er ook lekker eten bij dat je eenvoudig kan klaarmaken en voor weinig afwas zorgt. We hebben hieronder een paar echte camping gerechten voor je verzameld waar je maar één pan voor nodig hebt. Koken op de camping is ook altijd improviseren dus hoef je voor deze eenpansgerechten beslist niet alles perfect af te wegen.
1. Macaroni
Kan het nog lekkerder en simpeler?
- Voor 2 personen in 25 minuten:
- 150 gram macaroni
- 200 gram rundergehakt
- 250 gram gesneden groente voor macaroni
- 400 gram tomatenblokjes
- 250 gram gezeefde tomaten passata
- 1 tl paprikapoeder, tijm en basilicum
- Snufje zout en peper
- Geraspte kaas naar behoefte
Doe een scheutje olie in de pan en bak het gehakt met peper en zout. Groente erin en dan 5 minuten meebakken. Vervolgens gaat de macaroni erin met de tomaten en de kruiden. Zachtjes 15 minuten laten pruttelen en proeven of de macaroni zacht is. Af en toe roeren.
Verdelen over twee borden, geraspte kaas toevoegen en serveren met basilicum.
- Rösti en kip
3 personen in 20 minuten:
- 1 zak Rösti original
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 prei
- 2 el crème fraiche
- Handje geraspte kaas
- 1 tl paprikapoeder
- Verse tijm en rozemarijn
- Snufje zout en peper
Doe een scheutje olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin met een snufje zout en peper. Voeg dan de rösti toe en bak dit ongeveer 10 minuten. Af en toe roeren. Daarna de prei, ui, courgette en kruiden toevoegen en nog 5 a 6 minuten bakken. Dan de kaas en de crème fraiche toevoegen. Als die gesmolten zijn, kan het gerecht over de borden worden verdeeld.
3. Rijst en kip
Lekker en super eenvoudig.
2 personen in 40 minuten:
- 200 gram paellarijst
- 5 kipfilethaasjes
- 1 paprika
- 150 gram geschrapte worteltjes
- 1 rode ui
- 500 ml kippenbouillon
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl Mexicaanse kruiden
- Peterselie
- Snufje zout
Snij de kip in stukjes. Doe wat olie in de pan en bak de kip met de Mexicaanse kruiden en een snufje zout Alles moet rondom bruin en gaar, dat duurt ongeveer 5 minuten. Haal dan de kip uit de pan en gebruik een beetje nieuwe olie. Hiermee bak je de gesneden paprika, worteltjes, en de ui. Beetje paprikapoeder en zout toevoegen. Ongeveer 5 minuten bakken is genoeg. Voeg nu de rijst en de bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat het mengsel 20 minuten pruttelen. Wel af en toe een beetje roeren. Wees voorzichtig met het deksel. Als alle bouillon is opgenomen, moet de rijst ook gaar zijn. Even proeven voor de zekerheid. Nu kan de kip ook weer terug in de pan. Nog even op het vuur laten tot de kip ook goed warm is. Nu verdeel je de maaltijd over twee borden en doe je er wat peterselie overheen. Aan tafel!
Tip: De drie voorgaande gerechten kan je ook met ander vlees en groenten maken. Let dan wel op de bereidingstijden en zorg dat het gerecht goed gaar is.